Nieuwe naam kindcentrum in Zwijndrecht onthuld: BinnensteBuiten

Primair Onderwijs

Het toekomstige kindcentrum aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht heeft zijn identiteit gekregen met de onthulling van de nieuwe naam: BinnensteBuiten. De bekendmaking vond plaats tijdens de jaarlijkse feestelijke zomerfair op woensdag 28 juni.

Met deze nieuwe naam neemt openbare basisschool De Twee Wieken, per 1 augustus 2024, tevens afscheid van de naam De Twee Wieken. In het kindcentrum Binnenstebuiten, onderdeel van Onderwijsgroep OZHW, organiseert de school samen met Yes! Kinderopvang opvang en onderwijs voor kinderen van 0 – 13 jaar waarbij beide organisaties nauw samenwerken.

Optimale samenwerking onderwijs en opvang

De keuze voor de naam BinnensteBuiten weerspiegelt de visie van de school om leerlingen de mogelijkheid te bieden hun grenzen te verleggen en hun volledige potentieel te bereiken. Jeroen Hopmans, directeur van De Twee Wieken en toekomstig kindcentrum BinnensteBuiten licht toe: “Als echte Kanjerschool vinden wij het belangrijk dat je jezelf mag zijn en jezelf durft te laten zien. Het ontdekken en ontwikkelen van talenten vinden wij belangrijk, zo brengt ieder kind de talenten die het in zich heeft van binnen naar buiten. Het symboliseert het streven van de school om kinderen een breed scala aan leerervaringen te bieden en hen te inspireren om te dromen, te verkennen en hun horizon te verbreden. Daarnaast zoeken wij op BinnensteBuiten de verbinding met de buitenwereld. We zorgen ervoor dat onze kinderen kennis krijgen van de wereld door ons rijke, brede onderwijs in aantrekkelijke thema’s. We ontdekken samen de wereld door culturele uitjes en maken gebruik van de mogelijkheden om buitenlessen te organiseren. BinnensteBuiten wil open en toegankelijk zijn voor de omwonenden en de directe omgeving zodat ook zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die het kindcentrum biedt. Daarbij zorgt de intensieve samenwerking met Yes! Kinderopvang voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één, waarbij ze optimaal profiteren van de twee expertises”.

Inspirerende omgeving

Tijdens de onthulling benadrukte directeur Jeroen Hopmans het belang van een inspirerende omgeving voor de jonge generatie. Hij verklaarde: “We zijn verheugd om de naam BinnensteBuiten te introduceren als een symbool van plezier, ontdekking en groei. Binnenstebuiten vertegenwoordigt onze toewijding om kinderen een omgeving te bieden waarin ze kunnen groeien, ontdekken en hun eigen weg kunnen vinden. We willen dat onze leerlingen hun grenzen verleggen, hun passies ontdekken en zich ontwikkelen tot veerkrachtige en nieuwsgierige individuen. Het komende schooljaar gaan we BinnensteBuiten meer en meer laten terugkomen in onze communicatie, beelden, website en social media.”

Voor meer informatie over BinnensteBuiten, inclusief inschrijvingsprocedures en contactgegevens, kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.detweewieken.nl. Informatie over de kinderopvang is te vinden op www.yeskinderopvang.nl. Telefonisch contact opnemen of even binnenlopen op de Duivenvoorde 2 in Zwijndrecht kan uiteraard ook.

SideMenu