Leerlingen De Driehoek zetten zich in voor Giro 555

Algemeen

Leerlingen De Driehoek halen duizenden euro’s op voor Giro 555

Leerlingen van basisschool obs de Driehoek in Barendrecht hebben zich afgelopen week hard ingezet voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Zo hebben de leerlingen thuis vele klusjes gedaan, zijn ze langs de deuren gegaan en hebben ze flessen opgehaald om geld in te zamelen voor Giro 555.

Dat is niet het enige, want zo gingen de leerlingen vorige week donderdag ook fanatiek met de voetjes over de vloer tijdens een dansestafette die de school had georganiseerd, waarvoor de kinderen zich konden laten sponsoren. De kinderen zijn erg betrokken bij de actie. ‘Wij hebben het in Nederland heel goed en zo helpen wij mensen die het nodig hebben.’, aldus leerling Nafie.

Als afsluiting organiseerde de school afgelopen vrijdag een benefiet braderie. Onder het genot van live muziek verkochten de leerlingen sieraden, zelfgebakken lekkernijen en zelfs kunstwerken. Deze schilderijen waren echte meesterwerken die levensecht waren nageschilderd door de leerlingen. Directeur Aster Stevens mocht namens het bestuur van onderwijsgroep OZHW bieden op enkele schilderijen, waarvan deze een mooie plaats krijgen in het kantoor.

Ondanks de regen, was het een geslaagde middag waarbij de gehele opbrengst gaat naar Giro 555. Directeur Aster Stevens: ‘Op bassischool De Driehoek vinden wij burgerschap heel belangrijk. Onze bedoeling is “Samen groeien tot wereldburgers” en vandaag zijn wij met elkaar een stukje gegroeid!’

Dankzij de inzet van de leerlingen heeft de school totaal een mooi bedrag van €9435,46 opgehaald.

SideMenu