Eerste paal nieuw kindcentrum in Zwijndrecht

Primair Onderwijs

Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht komt een nieuw kindcentrum. De eerste mijlpaal is op 8 mei 2023 gevierd toen wethouder Ronald de Meij de symbolische eerste paal heeft geslagen. Naar verwachting is de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2024 klaar. Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang  verheugen zich op de samenwerking in het nieuwe pand.   

Onderwijs en opvang   

In het kindcentrum aan de Duivenvoorde verzorgt openbare basisschool De Twee Wieken het onderwijs. Yes! Kinderopvang organiseert er de opvang van kinderen van 0 – 12 jaar. Het nieuwe kindcentrum in de wijk Nederhoven komt op de plek aan de Duivenvoorde waar voorheen het schoolgebouw van De Twee Wieken stond. Het nieuwe pand is ontworpen door RoosRos Architecten en wordt gebouwd door aannemer Middelwateringbouw en installateur van Dijnsen. Het nieuwe gebouw krijgt een open, duurzame en moderne uitstraling. Hier zullen straks heel wat kinderen uit Zwijndrecht hun toekomst starten.

Intensieve samenwerking

Een aantal basisscholen van Onderwijsgroep OZHW werkt al succesvol samen met Yes! Kinderopvang op meer dan 10 locaties, waaronder De Twee Wieken. Beide partijen willen deze samenwerking in het nieuwbouwpand verder uitbreiden en intensiveren. De samenwerking zorgt voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één, waarbij ze optimaal profiteren van de twee expertises. In het kindcentrum staat de doorgaande ontwikkel- en leerlijn centraal; kinderen komen al op hele jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor de middelbare school. 

Reinoud de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van OZHW geeft aan: “Voor OZHW is deze eerste symbolische heipaal ook een mijlpaal. Omdat dit toekomstige gebouw van de Twee Wieken niet alleen een school wordt, maar ons eerste kindcentrum dat als zodanig ook wordt gerealiseerd.”

Multifunctioneel gebruik

Het centrale hart van het pand bevindt zich direct als je binnenkomt met een doorloop naar boven. Daaromheen zijn alle lokalen gebouwd. Jeroen Hopmans, directeur van De Twee Wieken, benadrukt: “Het is onze wens om nauw samen te werken met ouders en omwonenden. Wanneer wij steeds meer integreren in de wijk heeft het nieuwe pand voor de wijk ook een meerwaarde. Op momenten dat het kan, bijvoorbeeld nadat de lessen zijn afgelopen, kan iedereen op deze manier functioneel gebruikmaken van het pand.” 

Feestelijkheden

Na het slaan van de symbolische eerste paal konden de direct betrokkenen en genodigden op 8 mei genieten van een hapje en een drankje, georganiseerd door de ondersteuningsboulevard. Eerder op de dag hebben de leerlingen van De Twee Wieken tijdscapsules begraven op het terrein van hun nieuwe school.

SideMenu