Succesvolle bijeenkomst straatcultuursensitief werken

Algemeen

Een mooie combinatie onderwijsprofessionals op het Walburg College Zwijndrecht: startende leraren waren aanwezig in het kader van het Begeleidingsprogramma Startende Leraren, met daarnaast geïnteresseerden die zich voor de Professionele Pauze hadden aangemeld. 

Centraal stond Jeroen van den Broek, criminoloog, die ruim anderhalf uur met ons gesproken heeft over jongeren. Jongeren die op school zitten, maar ook op straat een leven hebben, en hoe deze leefwereld invloed heeft op hun ontwikkeling. Hij heeft zeer enthousiast de groep geïnspireerd om deze jongeren te gaan leren kennen: sta open voor hun leefwereld, begrijp waarom ze bepaalde keuzes maken, maar blijf ook begrenzen en waar nodig straffen. 

Samen moeten we alles eraan doen om jongeren vertrouwen in de brede samenleving te laten houden. “Ik hoor graag meer over dit onderwerp”, “het belang van de straatcultuur een plek geven in mijn lessen” en “het is zo belangrijk álle leerlingen zich gezien te laten voelen” zijn een greep uit de enkel positieve reacties die we via de stembus hebben ontvangen.

De BSL-coördinatoren en de OZHW Academie kijken terug op een zeer geslaagde lezing. 

SideMenu