OZHW gaat per 01-08-2018 groen VMBO verzorgen

Net na de voorjaarsvakantie werd bekend dat Edudelta binnenkort als school zal ophouden te bestaan, omdat de Minister van OCW voornemens is de bekostiging per 1 augustus 2018 te beëindigen. Het ministerie heeft dit in een gesprek met ons medegedeeld. Er is door hen onderzocht hoe de verschillende vestigingen van Edudelta ondergebracht kunnen worden bij andere scholen. Wij hebben verschillende bestuurlijke gesprekken gevoerd met de bestuurders van CVO, Lentiz en Edudelta, de gemeente Barendrecht en ministerie van OCW.

Dit heeft geleid tot een convenant tussen alle partijen waarin geregeld is dat OZHW, CVO en Lentiz gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van groen vmbo en mbo in de regio Barendrecht. Concreet betekent dit dat per 1 augustus 2018 OZHW het groen vmbo zal gaan verzorgen, onder de naam OZHWgroen, en Lentiz het groen mbo. Met de innovaties in de groensector en de ontwikkelingen in de agro-food in Barendrecht zien wij het verkrijgen van een groenlicentie echt als een kans en verrijking voor ons eigen opleidingsaanbod.

Wij nemen alleen de onderwijslicentie, de vmbo-leerlingen en het vmbo-personeel in vaste dienst van de locatie Barendrecht over. Het gebouw blijft van Edudelta en huren we via de gemeente voor een jaar. Schooljaar 2018-2019 zal gebruikt worden om te onderzoeken hoe de Beroepencampus Barendrecht verder vorm moet krijgen.

Jenny Everts en Johan van Knijff

College van Bestuur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *